Telia på Norlys Teles fibernet

19/01, 2022

Telia får adgang til Norlys’ fibernet

Telia kan med ny aftale med Norlys i hånden levere lynhurtige fiberforbindelser til yderligere 700.000 husstande. Aftalen vil sende Telias dækning med fiberbredbånd op på 1,7 mio. danske husstande. 

Markedet for lynhurtige fiberforbindelser er i vækst, og Telia fortsætter med at udvide antallet af husstande, det er muligt at levere forbindelse til.

En ny aftale giver Telia mulighed for at levere fiberforbindelser til både privatkunder og virksomheder gennem Norlys’ vidtstrakte fibernet, der dækker 700.000 husstande – primært i Jylland, men også i dele af Sjælland og Fyn, hvor Norlys udvider betragteligt de kommende år.

Med den nye aftale vil Telia kunne tilbyde fiberbredbånd til i alt 1,7 mio. danske husstande. Det er mere end seks ud af 10. Lægges Telias COAX-aftryk oven i, er dækningen på omtrent ni ud af 10 husstande, hvor Telia kan levere højhastighedsbredbånd.

Det tekniske setup, der skal danne grundlag for det nye Norlys-samarbejde, er i gang med at blive opbygget. Målet er at kunne koble de første Telia-kunder på via Norlys’ fibernet, når sommeren går på hæld.

Lone Kyhl Hendriksen, direktør for privatforretningen i Telia:

”I Telia mener vi det alvorligt, når vi siger, at vi vil levere lynhurtigt bredbånd til familien Danmark – uanset hvor i landet vores kunder befinder sig. Denne aftale er et stort skridt på vejen til at indfri vores bredbåndsambitioner, og vi ser frem til at kunne sikre, at endnu flere danskere kan få glæde af internet, mobiltelefoni, tv og underholdning fra Telia.”

Kristian Freiesleben, chef for Wholesale i Norlys:

”Vi er særligt glade for aftalen med Telia, da vi nu har samtlige største serviceudbydere på vores åbne fibernet. Det sikrer en sund konkurrence med bedre produkter og priser til de danskere, der er på vores fibernet. Vi har en klar ambition om at få så mange udbydere og dermed kunder på Norlys’ net som muligt, og samarbejdet med Telia passer perfekt ind i den målsætning.”

Henrik Møller Nielsen, direktør i OpenNet:

Aftalen mellem Telia og Norlys er indgået via OpenNet, der driver den platform, som samarbejdet bliver bygget på.

”Når vi i OpenNet sætter strøm til samarbejdet, er vi med til at understøtte de gode mål, Telia og Norlys har sat for dagen – og det er vi stolte over at være en del af. Samtidig skubber vi den digitale udvikling i Danmark i den rigtige retning: flere åbne fibernet og flere valgmuligheder på fiberforbindelsen.”


Om Telia:

I Telia er vi begejstrede for digitaliseringens mange muligheder. Vi transformerer ny teknologi til konkrete produkter, der gør vores kunders hverdag mere farverig, virksomhederne mere effektive og samfundet endnu smartere.

Vi er ikke bare et teleselskab. Vi er en verden af digitale oplevelser og kommunikationen til dine venner, din familie, dine kolleger og dine kunder. Vi er mere end 700 nysgerrige medarbejdere, der forstår vores kunders ønsker og behov og igennem intelligente løsninger, bringer dem tættere på alt det, der betyder noget.

 Om Norlys:

Norlys bringer Danmark sammen. Med grønne og digitale tjenester inden for energi, internet og tv forbinder vi mennesker med mennesker, og mennesker med verden.

Vi er et forbrugerejet selskab, der tænker langsigtet og tager ansvar for mere end os selv. Vi ønsker at bidrage til et grønt og digitaliseret Danmark.

Norlys er et resultat af fusionen mellem SE og Eniig. Med 735.000 andelshavere, ca. 1,7 millioner kundeforhold og 2.700 medarbejdere er vi Danmarks største energi- og telekoncern.

Med et åbent fibernet på 700.000 adresser får man mulighed for selv at vælge internetprodukter og tv-indhold blandt de mere end ti serviceudbydere, der indgår i Norlys’ fibersamarbejde gennem OpenNet. Læs mere på norlys.dk/fritvalg.

 Om OpenNet: 

OpenNet driver en platform med en samarbejdsmodel til at åbne fibernet i Danmark, og hjælper tjenesteudbydere og netejere med integrationer, aftaler og processer. OpenNet har været i drift siden 2019 og nærmer sig allerede en dækning på 1 million adresser. OpenNet er et selvstændigt selskab, som er ejet af en af Danmarks største energikoncerner, Norlys.

For yderligere information

Telia: Jeppe Funder, kommunikationskonsulent, tlf. 28270230

Norlys: Kristian Freiesleben, chef for Wholesale, tlf 2360 4009

OpenNet: Henrik Møller Nielsen, direktør i OpenNet, tlf. 9115 1515