Nord Energi og Stofa i samarbejde om indhold og produkter på fibernettet

01/10, 2019

Nord Energi og Norlys-ejede Stofa underskrev fredag en samarbejdsaftale, som på sigt skal give Stofa mulighed for at levere indhold og produkter til kunder på det nordjyske energiselskabs fibernet. Aftalen betyder, at Stofa får adgang til fibernettet i Nordjylland, hvilket vil give forbrugerne et større udvalg af internet- og tv-produkter.

Når den nye samarbejdsaftale med Nord Energi sættes i drift, får Stofa mulighed for at tilbyde produkter til andelshaverne i Nord Energis fibernet i direkte konkurrence med andre tjenesteudbydere på Nord Energis fibernet.

Flere nordjyske muligheder
Nord Energi indgik i 2018 en aftale om at åbne sit fibernet på OpenNets platform, og den nye indholdsaftale er yderligere et skridt på vejen mod at sætte endnu mere fart på fiberudrulningen i Nordjylland. Mere konkurrence på fibernettet giver større valgfrihed for selskabets andelshavere, som også får et øget incitament for at koble sig på de lynhurtige internetløsninger.

– Vi har stadig en målsætning om, at kunne tilbyde alle husstande i fiberforsyningsområdet adgang til fibernettet inden udgangen af 2020. Et fintmasket fibernet er godt for andelshaverne og meget attraktivt for tjenesteudbyderne. Vi er på en spændende rejse og har allerede indgået aftaler med flere tjenesteudbydere, og med dette samarbejde sikrer vi de bedste forudsætninger for at få flere kunder på fibernettet, og dermed en bedre forrentning af vores investering i fiberinfrastruktur, forklarer Christian Frost Lauritsen, direktør i Nord Energi Fibernet.

Et større udvalg på hylderne
Hos Nord Energis samarbejdspartner er der stor tilfredshed med den nye aftale, som er den første i Stofa-regi. Ifølge Sune Nabe Frederiksen, som er direktør i Norlys Digital, som er selskabet bag Stofa, er indholdet i den nye aftale med til at tydeliggøre de kundefordele, som bliver en naturlig følge af, at flere leverandører inden for en overskuelig fremtid får adgang til at levere indhold på energiselskabernes fibernet.

– Kunderne vil opleve, at flere leverandører vil byde sig til med kvalitetsindhold, hvilket helt sikkert vil skærpe konkurrencen. Vi kigger ind i en fremtid med åbne net, hvor leverandørerne i højere grad end i dag skal gøre sig fortjent til kunderne, når disse har flere hylder med attraktive produkter at vælge fra blandt internet- og tv-udbydere, fortæller han.

Én adgang for alle
Den voksende tilslutning til én samlet adgang til samarbejde på lige vilkår for henholdsvis fibernetejere og indholdsleverandører vækker glæde hos OpenNet. Selskabet har været katalysator for aftalen med Nord Energi, og direktør Henrik Møller Nielsen er tilfreds med, at det er lykkedes at skabe en platform, som kan være fælles for hele branchen.

– Vores hensigt er uforandret, nemlig at gøre åbningen af fibernettet til en fælles opgave for alle fiberselskaber i Danmark. Det er meget positivt, at både store og små aktører nu kan foretage et aktivt tilvalg af en løsning, som giver mening både for selskaberne og for alle de forbrugere, som får adgang til fibernettets mange muligheder. Og jeg kan forsikre om, at vi arbejder på højtryk for at få endnu flere fra fiberbranchen med i samarbejdet. Siden vores opstart er det lykkedes at få et stigende antal fibernet og tjenesteudbydere til tilslutte sig via OpenNets platform, og denne aftale er endnu et vigtigt skridt i den retning, udtaler han.

Attraktivt for både private og erhverv
I Nord Energi, som hører hjemme i Nordjylland, er Christian Frost Lauritsen glad for, at samarbejdet med Stofa via OpenNet nu kommer kunderne endnu mere til gode.

– Med den nye aftale får vore mange andelshavere i nogle af landets lidt tyndere befolkede områder adgang til et udvalg af internet- og tv-produkter, som ikke findes mage til mange andre steder i landet. Vi er stolte af, at vores investering i udrulning af fibernet, som vi igangsatte helt tilbage i 2006, nu for alvor viser sin berettigelse. Det er bestemt ikke manglen på adgang til lynhurtigt internet med relevant indhold som skal afgøre, hvorvidt det er attraktivt at bo og arbejde i Nordjylland, slutter han.

For yderligere information:
Christian Frost Lauritsen, Nord Energi Fibernet, tlf. 5154 1110
Sune Nabe Frederiksen, Norlys Digital, tlf. 2437 0055
Henrik Møller Nielsen, OpenNet A/S, tlf. 9115 1515